Harrazi: Batı terörizmle mücadelede teröristlerin hamilerini destekledi

  • 07 Şubat 2017
  • 1.087 kez görüntülendi.
Harrazi: Batı terörizmle mücadelede teröristlerin hamilerini destekledi

İran dış ilişkiler stratejik şurası başkanı Kemal Harrazi, Batılıların İran’ın terörizmle mücadelesini takdir etmek yerine maalesef terörizme destek verenleri desteklediğini söyledi.

İSNA’nın haberine göre Kemal Harrazi,  dün Tahran’da, Avrupa, Amerika kıtaları ülkelerin büyükelçilikleri ve Tahran’da bulunan uluslararası kuruluşların temsilcileriyle görüşmesinde yaptığı konuşmada; Batılı ülkelerin, İran’ın terörizmle mücadelesinin kendilerinin de yararına olduğunu  çok iyi bir şekilde görmeleri gerektiğini zira terörizmin bütün dünya için bir tehlike olduğunu söyledi.

Harrazi, İslam İnkılabı zaferinin yıldönümü “Şafakta 10 Gün”ün yıldönümünü de tebrik ederek, İran’ın dünyadaki en bağımsız ülkelerden olduğunu ve tek başına kendi güvenliğini sağladığını zira halkının gücüne  dayandığını söyledi.

Kemal Harrazi, İran’ın, Irak ve Suriye’de terörizmle mücadelede askeri müsteşarlık konusundaki yardımlarına da işaretle,  İran’ın Irak ve Suriye’de terörizmle mücadelesinin  yalnızca bu ülkeler ve bölgenin değil  aksine Avrupa ve dünyanın diğer ülkelerinin de yararına olduğunu söyledi.

Batının terörizme verdiği desteği eleştiren Harrazi, terör örgütü IŞİD’in dünyanın her yerinden insan gücü bulmaya çalıştığını ve bu durumun ise bütün ülkeler için ciddi bir tehlike ve tehdit sayıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.