Heniyye: Mısır’la İlişkilerimiz Kardeşlik ve Ortak Gelecek İlişkisidir

  • 10 Ekim 2017
  • 928 kez görüntülendi.
Heniyye: Mısır’la İlişkilerimiz Kardeşlik ve Ortak Gelecek İlişkisidir

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Hamas heyetinin Kahire’ye gitmesinin Mısır’la aralarındaki kardeşlik ilişkilerinin göstergesi olduğunu söyledi.

Heniyye, dün (9 Ekim Pazartesi) İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi esir Hazım Hasaneyn’in annesi Ummu Ekrem Hasaneyn’in cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Mısır’la ilişkilerinin ortak gelecek ilişkisi olduğunu ifade etti.

Gazze kentinin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi’nin doğusunda yer alan Et-Tevfik Camii’nde dün öğlen kılınan cenaze namazından önce yaptığı açıklamada Heniyye, Ummu Ekrem Hasaneyn’in Mısır’dan Gazze’ye geldiğini ve ömrünü Filistin topraklarında sabır ve cihatla geçirdiğini söyledi.

Esir Hazım Hasaneyn’e annesinin vefatı dolayısıyla taziyelerini gönderen Heniyye, Filistinli esirin en kısa zamanda işgal zindanlarından kurtularak özgürlüğe kavuşmasını diledi.

Hamas lideri, Mısır asıllı Filistinli mürebbiyeye veda ettikleri gün Hamas’tan bir heyetin de Mısır’a gittiğini belirterek, Mısır’la ilişkilerinin kardeşlik ilişkisi olduğunu ifade etti.

Ummu Ekrem Hasaneyn’in esir Hazım Hasaneyn’in ve şehit Ekrem Hasaneyn’in anneleri olduğunu kaydeden Heniyye, bütün Filistinli kadınlar ve Eş-Şucaiyye Mahallesi kadınları gibi rahmetlinin de oğullarını Filistin sevgisiyle büyüttüğünü söyledi.

İşgal zindanlarında 16 yıla mahkum edilen ve 2004 yılından bu yana esir tutulan El-Kassam Tugayları üyesi esir Hazım Hasaneyn’in annesi Ummu Ekrem Hasaneyn uzun süren hastalığının ardından dün sabah dünyaya gözlerini yumdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.