Hoşru: Yaptırımlar uluslararası hukuka ve ticari sisteme aykırıdır

  • 06 Ekim 2017
  • 1.027 kez görüntülendi.
Hoşru: Yaptırımlar uluslararası hukuka ve ticari sisteme aykırıdır

İran’ın BM’deki daimi temsilcisi ve büyükelçi Gulamali Hoşru, dünyada hakim olan ayrımcı yapının kırılması ve siyasi tutuma karşı mücadele için çok yönlü ticari sistemin olması gerektiğini belirterek, yaptırımların uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Hoşru, BM’de Mali ve İktisadi Komite’nin oturumunda yaptığı açıklamada, İran’ın dünya ticareti konusunda tutumuna dair yaptığı açıklamada, ülkelerin sürekli kalkınmaya ulaşmalarının önemine temasla, bunun için milli siyasetler ve ihtiyaçların karşılanması için ticari açıdan dünyadaki tek yanlı sistemin kırılması ve çok yönlü ticari sistemin zaruri olduğunu söyledi.

Hoşru, BM üyesi ülkelerin bu zamana kadar defalarca her türlü ayrımcılıktan, eşitsizlikten ve siyasi tutumdan uzak bir şekilde çok yönlü ticari sistemin varlığının zaruri olduğunu bildirdiklerini söyledi.

İran’ın BM temsilcisi, BM’nin rolüne de işaretle, bu kurumun kalkınmakta olan ülkelerin Dünya Ticaret Örgütü’ne katılmaları için çok önemli bir rol oynadığını söyledi.

İranlı yetkili, bazı ülkelerin İran aleyhinde sürdürdükleri yaptırımların uluslararası hukuka ve çok yönlü ticari sisteme aykırı olduğunu söyledi.

Hoşru, İran’ın bölgede ve dünyada ekonomideki önemli konumuna da işaretle, İran’ın ticari açıdan dünyanın bütün ülkeleriyle ilişkileri geliştirmeye önem verdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.