Irak’ın parçalanması planı siyasi acemilik

  • 27 Ağustos 2015
  • 869 kez görüntülendi.
Irak’ın parçalanması planı siyasi acemilik

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham bugün katıldığı basın toplantısında Devlet Haftası münasebetiyle tebriklerini ileterek, İran İslam Cumhuriyeti’nin her zaman barış ve istikrardan yana olduğunu ve İran’ın bölgede güven ve istikrarın sağlanması için de bölge ülkeleriyle görüşmeyi önplana aldığını belirtti.

Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın da İran’ı ziyaret edeceğini söyleyen Merziye Afham bu ziyaretin hangi tarihte olacağına dair henüz karar verilmediğini belirterek, Avursturya Cumhurbaşkanı’nın İran’ı ziyaret etmek istediğini, fakat bu ziyaret tarihinin de henüz belirlenmediğini ifade etti.

İran vatandaşlarına Türkiye’ye seyahat yapmak için otobüsle değil, uçakla gitmeyi tavsiye eden İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Türkiye sınırında İran vatandaşlarına karşı düzenlenen terör eylemlerini önlemek için İranlı yetkililerin Türkiye’nin İran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin’le de görüştüğünü bildirdi.

Merziye Afham ayrıca Suudi Arabistan’ın hala da Yemen’e yönelik saldırısını devam etmesine ilişkin “Bizim bu hususta yaptığımız en önemli adım bu saldırıları durdurmak için uluslararası kurum ve kuruluşlara yönelik çağrıda bulunmaktı. İran İslam Cumhuriyeti’nin attı bu adımlar İnsani yardımların Yemen’e ulaşması için çok yararlı oldu. Yemen krizinin çözüm yolu siyasidir ve biz Yemen’e yönelik askeri müdahelede bulunan ülkeleri kınıyoruz” dedi.

Irak’ın parçalanmasına dair ileri sürülen planların siyasi acemilikten kaynaklandığını belirten Merziye Afham “Irak halkı, Irak toprak bütünlüğünün korunmasını istiyor. Biz de Irak halkının bu kararına destek veriyoruz” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.