İran Cumhurbaşkanı, Beşar Esad ile ABD’nin saldırısını görüştü

  • 09 Nisan 2017
  • 1.220 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı, Beşar Esad ile ABD’nin saldırısını görüştü

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD’nin bağımsız ülke Suriye’ye gerçekleştirdiği tecavüzkar saldırıyı, BM antlaşması ve uluslararası kuralların ihlali olarak niteleyerek, bir kez daha bu saldırıyı kınadı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile telefonla yaptığı görüşmede, İran halkının terörle mücadelede ve Suriye toprak bütünlüğünün korunmasında bu ülke halkının yanında durmaya devam edeceğini belirtti.

Ruhani, ABD’nin Cuma günü sabah saatlerinde gerçekleştirdiği füzeli saldırısında bazı Suriyeli sivillerin hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntülerini dile getirerek, bu saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarını paylaştı, yaralılar için şifa dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Ruhani, Suriye’nin BM ile kimyasal silahların imhası için işbirliğine işaretle, gündeme getirilen temelsiz iddiaları reddetti, bu saldırıların ancak teröristlere moral verdiğini ifade etti.

ABD’nin Suriye’nin çıkarlarını hedefleyen saldırısının dünyadaki bütün özgür ülkeler tarafından açık şekilde kınanmasını isteyen Ruhani, İran, Suriye ve Rusya’nın daha fazla koordineli çalışmalarının terörle mücadelede daha etkin olabileceğini kaydetti.

Görüşmede Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da, İran İslam Cumhuriyeti’ne Suriye’ye desteğinden dolayı teşekkür ederek, teröristlerin son sıralardaki ağır yenilgilerinin ardından ABD’nin düzenlediği füzeli saldırının, bu gruplara moral verme ve Suriye halkı ve ordusunu zayıflatmaya yönelik bir çaba olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.