İran Cumhurbaşkanı Ruhani, 25 ocak tarihinde İtalya ve Fransa’ya ziyaret turunu başlatacak

  • 21 Ocak 2016
  • 730 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, 25 ocak tarihinde İtalya ve Fransa’ya ziyaret turunu başlatacak

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Avrupa Birliği ile ilişkilerin geliştirilmesi doğrultusunda 25 ocak tarihinde İtalya ve Fransa’ya ziyaret turunu başlatacak.

İslami İran cumhurbaşkanı enformasyon ve halkla ilişkilerden sorumlu yardımcısı Perviz İsmaili, dün Fars haber ajansına konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İran cumhurbaşkanı Ruhani’nin, bu ziyaretinin İtalya ve Fransa üst düzey yetkililerinin isteği üzerine gerçekleşeceğini bildirdi.

İsmaili, cumhurbaşkanı Ruhani’nin İtalya’da cumhurbaşkanı, başbakan ve diğer üst düzey yetkililerle bir dizi görüşmeler yapacağını bildirirken, ayrıca Vatikan’da Dünya Katolikleri lideri Papa ve de Vatikan başbakanı ile görüşeceğini bu arada İtalya’da bazı sanayici ve iş adamlarıyla da bir araya geleceğini söyledi.

İsmaili, İran cumhurbaşkanı Ruhani’nin İtalya programının bitmesinin ardından 27 ocak tarihinde Paris’e gideceğini ve Fransa’da da, bu ülke cumhurbaşkanı tarafından resmi merasimle karşılanacağını söyledi.

İsmaili, cumhurbaşkanı Ruhani’nin Fransa’da da, bu ülke cumhurbaşkanı, başbakan ve diğer üst düzey yetkilileriyle ikili ilişkilerin geliştirilmesi doğrultusunda görüşmeler yapacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.