İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Burası Fars Körfezi’dir, New York Körfezi değildir

  • 29 Nisan 2020
  • 941 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Burası Fars Körfezi’dir, New York Körfezi değildir

Cumhurbaşkanı Ruhani, ‘Amerikalılar, İran’ın güney tarafındaki körfezin Fars Körfezi ismi taşıdığını bilmeli. Buranın ismi New York veya Washington Körfezi değildir. Onlar bu körfezin adından ve bu körfezin yanında binlerce yıldır yaşayan halka bakarak durumu anlamalı ve İran halkına karşı komplo kurmamalıdır’ dedi.

Bugün 29 nisan, Portekiz sömürgecilerin İran’ın güney sularından 1622 senesinde çekildiği gün ve Ulusal Fars Körfezi Günü’dür.
Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Ruhani, ‘Amerikakılar İran halkının tüm alanlarda başarılı olduğunu ve Fars Körfezi’ni koruma konusunda da başarılı olduklarını ve olacaklarını görüyorlar. Devrim Muhafızları, Ordu, Besic Seferberlik Kurumu ve Polis Telkilatı’ndaki Silahlı Kuvvetlerimizde görev yapan askerlerimiz, her zaman Fars Körfezi’ni koruyor ve korumaya da devam edecek’ ifadesini kullandı.
Fars Körfezi Ulusal Günü’nü kutlayan Ruhani, ‘Fars Körfezi bizim için önemli ve tarihi bir denizdir. Tabii Hazar Denizi gibi kuzeyimizde bulunan denizler de bizim için önem arzetmektedir. Ancak Fars Körfezi ve Umman Denizi, açık denizlere bağlandıkları için özel önem taşımaktadırlar’ diye konuştu.
Fars Körfezi’nin geçmişten günümüze  dek dünya enerjisinin büyük merkezlerinden biri oluğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Ruhani, ‘Fars Körfezi çok önemli ve kritik bir bölgedir. Bu körfez İran halkına aittir ve her zaman da Fars Körfezi adını taşımıştır’ diye ekledi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.