İran Cumhurbaşkanı Ruhani hükümetin başarılarını açıkladı

  • 24 Haziran 2016
  • 837 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani hükümetin başarılarını açıkladı

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, iktisadi piyasasının sebatı, nükleer anlaşma ve sağlık alanındaki reformu hükümetin üç önemli başarısı olarak niteledi.

Ruhani, dün akşam bakanlar, valiler, İran kuruluşlarının yöneticilerine verdiği iftar ziyafetinde, hükümetin ömründen geriye kalan 14 aya temasla, hükümetin 33 aylık ömründe yapılan işlerin inanılmayacak düzeyde zor olduğunu söyledi.

Ruhani, nükleer anlaşmaya temasla, nükleer anlaşmanın İran’ın dış siyaseti açısından büyük bir kazanım olduğunu belirterek, hiç kimsenin, halkın birliği, çabası, direnişi ve İslam inkılabı rehberinin yol göstericiliğinde ve tecrübeli uzmanların çabaları sonucu elde edilen bu kazanımı görmezden gelemeyeceğini söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, hükümetin çok sayıda kazanımlar elde ettiğini belirterek, bunun yanısıra hiç kimsenin ‘İran’ın nükleer dosyası ”PMD”nin yani ‘muhtemel askeri boyutu’nun kapanacağını tahmin edemeyeceğini ama bunu başardıklarını ve bu kazanımın İran milleti tarafından asla unutulmayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.