İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı: Suudi Arabistan destekçileri rezil rüsva oldular

  • 01 Mart 2018
  • 1.087 kez görüntülendi.
İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı: Suudi Arabistan destekçileri rezil rüsva oldular

İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Kemal Harrazi yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ı Yemen savaşında destekleyen ülkelerin BM Güvenlik Konseyi’nde İran karşıtı kararname çıkartamadıklarını belirterek, bu ülkelerin rezil rüsva olduklarını kaydetti.

ABD 26 Şubatta BM Güvenlik Konseyi’nde İngiltere’nin önerdiği kararnameye destek vererek, Suudi Arabistan’ın Yemen’deki cinayet ve saldırılarının üstünü kapatmak amacıyla İran’a suçlamalar yöneltmeye çalıştı, ancak bu kararname taslağı Rusya tarafından veto edildi.

Harrazi bu bağlamda İRİB Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, İngiltere’nin İran aleyhinde Güvenlik Konseyi’ne kararname sunmasına işaretle, bu kararnamenin Yemen’de barış ve güvenliğin sağlanmasına katkı sağlamadığını, bunun yerine Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırılarını durduracak ve bu ülke halkına insani yardımın ulaştırılmasını sağlayacak bir kararnameye ihtiyaç olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.