İran dışişleri bakanlığından bazı batılı ülkelere füze tepkisi

  • 05 Aralık 2018
  • 1.099 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanlığından bazı batılı ülkelere füze tepkisi

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, İran’ın savunma programını bazı batılı ülkelerin temelsiz kaygıları üzerine düzenlenmediğini bildirdi.

İran’ın nükleer başlık taşıyabilecek füze programı olmadığını ifade eden Kasımi, İran füze programının tamamen önleyici ve ülkenin durdurulamaz savunma programının bir bölümü olduğunu söyledi.

Kasımi, belirtilen kaygıların mantıklı ve doğru temeli olmadığını ve İran korkusunu yayma politikalar sonucu yaratıldığını ifade ederek bu politikaların bazı ülke ve rejimlerin gündeminde olduğunu söyledi.

Kasımi, ‘’ İran, füze programında BMGK kararına bir tezat görmüyoruz, bunu iddia edenler ya 2231 nolu kararı bilmiyorlar veya ortamı gererek İran aleyhine hassasiyet yaratmak istiyorlar, her iki durumda da İran bu tutumu kınayarak onun yapıcı olmadığını düşünmektedir. ‘’ dedi.

Kasımi, bu temelsiz iddialarla gözlerini gerçeklere yuman ülkelere barış, bölgesel ve uluslararası istikrar ve güvenliği diğerlerinin hedeflerine kurban etmemelerini tavsiye ederek, Avrupa ülkelerinin daha uyanık davranmaları gerektiğini söyledi.

Kasımi, İran’ın şeffaf ve savunma amaçlı füze programında nükleer başlık taşıyan silahlara yer olmadığını ve olmayacağını söyledi.

Kasımi, bu ülkelerin, müttefiklerinin 10 milyarlarca dolar harcayarak başka ülkelere saldırarak, alt yapısını yok edip, milyonlarca insani ablukaya alarak açlık, hastalığı ve kıtlığa mahkum edenler karşısında susmaları fakat İran’ın savunma amaçlı programı karşısında yaygara koparmalarının hayret verici olduğunu belirtti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.