İran hava kuvvetleri komutanı: Düşmanın İran’ı yenilgiye uğratacak gücü yok

  • 30 Nisan 2019
  • 1.103 kez görüntülendi.
İran hava kuvvetleri komutanı: Düşmanın İran’ı yenilgiye uğratacak gücü yok

İran ordusu hava kuvvetleri komutanı Tuğgeneral Aziz Nesirzade, İran’ın savunma ve askeri gücüne işaretle, ”düşman bütün teçhizatlarıyla bile İran’ı yenilgiye uğratamaz’ dedi.

İran hava kuvvetleri komutanı, dün İran’ın güneybatısında yer alan Dezful kentinde yaptığı açıklamada, şimdiki dünya şartlarında askeri tehditlerden dolayı hiç bir ülkenin güvende olamayacağını, bunun için askeri gücün arttırılmasının zaruri olduğunu söyledi.

İranlı askeri yetkili, İran’ın hava sahasındaki gücünün İran ordusunun en güçlü bileşenlerinden biri olduğunu belirtti.

İslam inkılabı rehberi Ayetullah Hamenei, 31 ağustos 2016’da, İran savunma bakanı, personeli, uzmanlar ve yetkililerini kabulünde, İran’ın savunma ve saldırı gücünün artmasının İran İslam Cumhuriyetinin en tabii hakkı olduğunun altını önemle çizmişti.

İslam inkılabı rehberi, zorba güçlerin, ahlaki, insani ve vicdani değerin en azına sahip olanlar, ülkelere saldırarak savunmasız insanları öldürmekten çekinmeyenlerin hakim olduğu bir dünyada, savunma ve saldırı sanayinin kalkınmasının normal olduğunu zira bu güçlerin İran gücünü hissetmedikleri müddetçe güvenliğin sağlanmayacağını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.