İran ile Katar’ın güvenlik alanında işbirliği giderek artıyor

  • 30 Ocak 2018
  • 844 kez görüntülendi.
İran ile Katar’ın güvenlik alanında işbirliği giderek artıyor

ran Sınır Güvenlik Teşkilatı Komutanı ile Katar Sahil Güvenlik Komutanı bir araya geldiler. Görüşmede iki taraf, uyuşturucu ve mal kaçakçılığıyla mücadele, ticaret gemileri ve balıkçı tekneleri üzerinde denetim ve kontrol, yasa dışı geçişlerle mücadele ve sınır diplomatik işbirliğine vurgu yaptılar.

İRİB Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, İran Sınır Güvenlik Teşkilatı Komutanı General Kasım Rızai ile Katar Sahil Güvenlik Komutanı Ali Ahmet Seyf Bedid Manai bugün Tahran’da bir araya geldiler.

Görüşmede İranlı komutan, İran sınır muhafızlarının bölge tehditlerine karşı hazırlıklı olduğunu, kara ve su sınırlarında tam kontrol ve denetim sağladığını, ayrıca İran sınırlarında kalıcı güvenliğin olduğunu kaydetti.

İran ile Katar’ın ortak sınırlarında herhangi bir sorunun olmadığına dikkat çeken General Rızai, ancak Fars Körfezi ülkelerinden bazılarıyla su sınırlarında yasa dışı balıkçılık sorunlarının olduğunu, İran sınır güvenliğinin yasa dışı avlanan balıkçılara karşı koyduğunu kaydetti.

Katar Sahil Güvenlik Komutanı da bu görüşmede İran ile Katar’ın ilişkileri ve de sınır güvenlik güçleri arasındaki işbirliğini iyi olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.