İran ile Vietnam cumhurbaşkanları görüştü

  • 14 Mart 2016
  • 920 kez görüntülendi.
İran ile Vietnam cumhurbaşkanları görüştü
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkan Hasan Ruhani, Tahran ile Hanoi arasında ticaret hacminin artmasını istedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Vietnam Cumhurbaşkanı Trang Tan Sang (Trương Tấn Sang) ile düzenlediği ortak basın toplantısında, iki ülke arasında ekonomik münasebetlerin geliştirilmesine vurgu yaparak, ikili ticaret hacminin 5 yıllık bir dönemde 2 milyar dolara çıkarılması gerektiğini belirtti.

Ruhani, İran-Vietnam üst düzey heyetleri toplantısında, İran ile Vietnam merkez bankaları arasında, işbirliği anlaşması imzalandığına dikkat çekerek, bu anlaşmanın ikili ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi için ilk adım sayıldığını ifade etti.

Ruhani, enerji, tarım, sanayi, turizm, yatırım, haberleşeme teknolojisi hakkında iki tarafın ortak oturumda yaptığı detaylı görüşmelerin ardından anlaşma sağlandığını kaydetti.

Ruhani ayrıca, Tahran-Hanoi’nin bölgesel ve küresel gelişmelere ilişkin görüşlerinin birbirine çok yakın olduğunu hatırlatarak, BM ve Bağlantısızlar Hareketi başta olmak üzere, uluslararası kurum ve teşkilatlar nezdinde ikili işbirliğinin daha da takviye edilmesini temenni etti.

Vietnam Cumhurbaşkanı Trang Tan Sang da basın toplantısında ikili işbirliğinin takviye edilmesine ve her alanda gelişme kaydedilmesi için Tahran-Honei’nin karşılıklı desteğine vurgu yaparak, iki tarafın esas önceliğinin ekonomik ve ticari işbirliği olması üzerinde mutabık kaldığını ifade etti.

Trang Tan Sang, önemli bölgesel ve ikili konular hakkında yapılan istişarelere dikkat çekerek, bugün bölge ve dünya düzeyinde barış ve istikrarın tehlikede olduğu için bütün ülkelerin barış tesisi için çaba göstermesi gerektiğini, bölgesel ve uluslararası münakaşaların uluslararası kurallar çerçevesinde barışçıl şekilde çözüme kavuşması gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.