İran Ordusu Genel Komutanı’ndan yeni fitnenin etkisizleştirildiğine dair açıklama

  • 04 Ocak 2018
  • 968 kez görüntülendi.
İran Ordusu Genel Komutanı’ndan yeni fitnenin etkisizleştirildiğine dair açıklama

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Genel Komutanı, uyanık ve sahnede varlığını koruyan halk, güçlü ve sabırlı polis gücü ve iddiası olmayan gönüllü seferberlik mensuplarına, yeni fitneyi boşa çıkardıkları için teşekkür etti.

İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abrurrahim Musevi, son günlerde ülkede yaşanan fitne karşısında vatandaşların gösterdiği duyarlılıktan dolayı bir teşekkür mesajı yayınladı.

İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi, bir mesaj yayınlayarak son günlerde ülkede yaşanan fitnenin başarılı bir şekilde kapatılmasından dolayı emniyet güçleri ve İran halkını takdir etti.

Komutan Musevi’nin kaleme aldığı mesajda, “ABD ve işgalci Siyonist Rejim, meydanları boş sanarak barbar ve cani İslam İnkılabı karşıtlarını sokaklara gönderdi ve mevcut bazı sıkıntıları kullanarak dünyada eşsiz olan İran’ın güvenliğine darbe vurmaya çalıştı. Lakin aziz İran halkının duyarlılığı ve emniyet birliklerinin gücü vasıtasıyla yeni kurulan komplo boşa çıkartıldı. Bununla birlikte sulta düzeni büyük bir skandal yaşadı ve İnkılapçı evlatlar ise kıymetli bir başarıya imza attılar” ifadelerine yer verildi.

Bugün İran’ın Güney Horasan, Batı Azerbaycan, Fars, Mazenderan, İsfahan, Sistan ve Beluçestan eyaletlerinin yanı sıra farklı bölgelerde son günlerde yaşanan şiddet içeren eylemleri kınamak amacıyla devlete destek gösterileri düzenlendi.

Geçtiğimiz perşembeden itibaren İran’ın bazı kentlerinde hayat pahalığı ve ekonomik şartlarını protesto etmek amacıyla protesto eylemleri düzenlendi. Ancak dış güçlerin etkisi ve teşviki bazı gruplar, bu eylemlerden bazılarını kargaşaya dönüştürerek, kamu malına zarar verdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.