İran Savunma Bakanı: KOEP konusunda rehberin emirleri temel alınmakta

  • 18 Ocak 2017
  • 960 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı: KOEP konusunda rehberin emirleri temel alınmakta

İran İslam cumhuriyeti savunma bakanı, KOEP’in İran için ulusal bir mele olduğunu ve Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney’in bu konudaki emrinin temel alındığını söyledi.

Dün Çehar Bahal Bahtiyari eyaleti direniş eknomisi komutanlık merkezi oturumunda konuşan İran savunma bakanı Tuğgeneral Hüseyin Dehgan, KOEP’in ulusal bir mesele olduğunu ve sadece hükümet ve meclisle alakadar olmadığını, bilakis tüm yetkililer ve kurumların onun ilerletilmesi yönünde çaba harcadıklarını söyledi.

İran’ın KOEP’le ilgili olarak, tüm dünyanın İran’ın uranyumu zenginleştirme hakkını resmiyete tanımaları hususunda nükleer kazınmlarının korunması peşinde olduğunu ve şu anda bu hakkının resmiyete tanındığını belirten Dehgan, İran’ın KOEP uyarınca kendi sorumluluklarını yerine getirdiğini ve düşman’ın her zaman düşman olduğu için de Amerika’nın kendi taahhütlerini yerine getirmediğini söyledi.

Savunma bakanı, düşman’ın, masa üstündeki seçeneği ilan ettiği askeri seçeneği niçin hayata geçiremediğini de hatırlatarak, İran’ın tedbirli ve akıllı bir lidere, muktedir silahlı kuvvetlere ve sahnedeki inkılapçı,dayanışma içindeki bir halka sahip olmasından ötürü olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.