Iran, terörizm ile mücadelede taviz vermez

  • 14 Eylül 2018
  • 1.339 kez görüntülendi.
Iran, terörizm ile mücadelede taviz vermez

Kuzey Irak bölgesinde teröristlerin üssünün hedef alınması, İran İslam Cumhuriyeti’nin terörizm ile mücadelede Batı ülkelerine rağmen şeffaf olduğunu ve milli güvenlik ve toprak bütünlüğünü korumak ve askeri tehditler konusunda asla taviz vermeyeceğini gösterdi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi Fransa Dışişleri Bakanlığı’nın, İran’ın teröristlere karşı Kuzey Irak füze saldırısından duyduğu endişelerine tepki olarak Perşembe günü yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti’nin daha önce Bağdat yönetimi ve Irak Kürdistan bölge yetkililerini terörist grupların eylemleri hakkında gereken uyarıda bulunduğunu belirtti.
Fransa Dışişleri Bakanlığı İslam inkılabı muhafızlar ordusunun Kuzey Irak’ta teröristlerin üstlerine füze saldırısı ardından Irak milli hakimiyetine saygı duyulmasını vurgulayarak bir kez daha İran füze programından duyduğu endişeyi belirti. Fransa’nın Bu tutumu bir kez daha Batı’nın terörizm ile mücadelede çelişkili tutumuna devam ettiğini gösteriyor. Tabii ki bu tutum Suriye’de terörist milli mücadelede de açıkça görülmektedir. batı ve özellikle Fransa, Britanya ve Amerika terörizmi, “iyi” ve “kötü” olarak ikiye ayırarak kendi siyasi hedeflerini ilerletiyorlar. Fakat İran açık ve ilkeli siyasetleri ile terörizmin her çeşidine karşı olduğunu belirterek bunu kendi siyasetlerinde açıkça uygulamıştır.
Iran İslam Cumhuriyeti her zaman terörizmi dünyanın neresinde ve hangi şekilde olursa olsun hiçbir siyasi mülahaza gözetmeksizin kınanmıştır. Nitekim ülkelerin toprak bütünlüğü ve hakimiyet hakkı konusunda da çelişkili ve seçmece standartlar geçersizdir. Bu çerçevede İran yönetimi defalarca Irak Kürdistan bölgesi yetkilileri ve Bağdat’ta merkezi yönetimi, Irak topraklarında inkılap karşıtı terör gruplarının çalışmaları hakkında bilgilendirerek uyarıda bulunmuş, onlara karşı kesin tutum sergilenmesini istemiştir. Fakat tüm uyarılara rağmen Kuzey Irak’ta konuşlanan teröristler birkaç eyleminde İran’ın batısında Kürdistan ilinde 11 İran vatandaşını şehit ettiler.
Bu terör saldırılarına karşılık vermek ve toprak bütünlüğünü korumak tabii ki her ülkenin yasal hakkıdır ve İran da bizzat terörizmin kurbanı bir ülke olarak terörizm ile Mücadelenin en ön safında yer aldığı için kendi güvenliğini koruma konusunda asla taviz vermez. Bu bağlamda İslam inkılabı muhafızlar ordusu geçen cumartesi günü Irak Kürdistan bölgesinde konuşlanan terör gruplarının elebaşlarının oturum düzenlediği üstlerini 7 adet karadan karaya füze ile hedef aldı. Bu füze saldırısı çok anlamlı bir mesaj da taşıyor dur; her şeyden önce İran’ın terörizm ile mücadelede ve kendi güvenliğini Garanti etme konusunda, hiçbir ülkeyle uzlaşma masasına oturmayacağı ve teröristleri nerede olursa olsun hedef almasıdır. İkincisi ise İran’ın toprak bütünlüğünü savunmada hiçbir ülkeden izin almaması ve kendi askeri araçları ve savunma gücü ile düşmanlar tarafından gelen tehditlere kesin karşılık vermesidir.
Bu bağlamda Tuğgeneral Muhammed Ali Caferi, çarşamba günü yaptığı açıklamada ” Kuzey Irak’ta teröristlerin üstünün hedef alınmasının, tüm düşmanlar ve özellikle çeşitli kabiliyetleri ve teknolojileri ile İran halkı ve ülkesini korkutarak zorbalıkları ve kötü hedeflerini İran halkına da uygulayabileceklerini düşünen süper güçlere anlamlı bir mesaj olduğunu” belirtti. Tuğgeneral Caferi, ” İran etrafında ve 2000 kilometre yarıçapında güç, üs ve teçhizatları olanlara, İslam inkılabı ordusunun tüm füzelerinin, üstün kabiliyetlere sahip olduğunu bilmeleri gerektiğini” söyledi.

Füzeler ve savunma gürcü, İran İslam Cumhuriyeti’nin her türlü tehdit ve İran karşıtı her türlü kışkırtıcı eyleme karşı kesin ve etkin güce sahip olduğunu gösteriyor. Bu şartlarda hiçbir ülke kendi savunma gücü konusunda müzakere etmez ve İran da mücadelede açık siyaset izliyor ve kendi füze gücünü kendi toprak bütünlüğünü savunmak için kullanıyor. Bu yüzden diğer ülkelerin politikaları, İran’ın füze ve savunma iktidarı için bir ölçek olamaz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.