İran ve Türkiye dışişleri bakanları arasında telefon görüşmesi

  • 08 Mart 2022
  • 306 kez görüntülendi.
İran ve Türkiye dışişleri bakanları arasında telefon görüşmesi

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Türkiye dışişleri bakanı ile telefon görüşmesinde, “Ukrayna’da savaşı durdurmaya ve siyasi çözüme odaklanmaya yönelik siyasi girişimi destekliyoruz ve bu süreci ilerletmeye yardımcı olmaya hazırız” dedi.

Türkiyeli mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüşen Emir Abdullahiyan, ikili ilişkilerdeki son gelişmelerin yanı sıra Ukrayna krizi de dahil olmak üzere bazı bölgesel ve uluslararası konuları masaya yatırdı.

Görüşmede iki taraf, İran ve Türkiye Cumhurbaşkanlarının selamlarını ileterek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tahran-Ankara ilişkilerini daha da geliştirmek için İran’a yapacağı ziyarete atıfta bulundu.

Bu telefon görüşmesinde İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, “İkili ilişkiler ilerleme ve gelişme yolundadır ve önümüzdeki hafta iki ülkeden delegasyonlar, ilişkilerin kapsamlı gelişimini sürdürmek için Tahran ve Ankara’ya gidecek” dedi.

Antalya Diplomasi Forumu ile Türkiye, Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının üçlü toplantısını başarılı bir şekilde düzenlenmesini dileyen Emir Abdullahiyan, Antalya Diplomasi Forumu’na İran Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyetin katılacağını söyledi.

Ukrayna’daki savaşı durdurmaya ve siyasi çözüme odaklanmaya yönelik siyasi girişimi desteklediklerini ifade eden Emir Abdullahiyan, bu süreci ilerletmeye yardımcı olmaya hazır olduklarını kaydetti.

Bu telefon görüşmesinde Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, iki ülke cumhurbaşkanının desteğiyle ikili ilişkilerin ilerletilmesinde atılan etkili ve somut adımların altını çizerek, iki ülke arasındaki ilişkileri mükemmel ve dostane olarak nitelendirdi.

Ülkelere yönelik yaptırımlara karşı Ankara’nın tutumunu açıklayan Türkiye  Dışişleri Bakanı, “Yaptırımlar hiçbir sorunun çözümü değildir” dedi.

Ukrayna krizinin tırmanması ve insani bir felaket olasılığı ve mülteci ve sığınmacı akınındaki artış konusundaki endişelerini dile getiren Çavuşoğlu, bu bölgedeki durumu iyileştirmenin çok önemli olduğunu söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.