İran yabancı yatırımcıya garanti verme taahhüdüne bağlıdır

  • 28 Ocak 2016
  • 818 kez görüntülendi.
İran yabancı yatırımcıya garanti verme taahhüdüne bağlıdır

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Paris’te Fransa’nın önemli şirketlerinin yöneticileriyle görüşmesinde yaptığı açılımada İran ve Fransa şirketleri arasında işbirliğinin gelişmesi için hiçbir engelin olmadığını ve Tahran’ın, bölge ve dünya piyasaları oluşturmak, teknoloji ve sermayenin girişi için işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

İRİB ajansının bildirdiğine göre, Ruhani dün öğleden sonra gerçekleşen sözkonusu görüşmede, İran’ın üst düzey yetkililerinden oluşan heyetin ziyaretini Fransa ile iktisadi alanda işbirliği düzeyini yükseltmek için bir mesaj olarak nitelerken, bankacılık ve sigorta girişimleri alt yapısını hızlı bir şekilde hazırlamanın, iki ülke arasında iktisadi ilişkilerin temelini güçlendirmek için gerekli olduğunun altını çizdi.

Ruhani, İran’ın 6. kalkınma programında yüzde 8’lik bir kalkınmanın öngörüldüğünü belirterek, bu hedefin gerçekleşmesi için yatırımların artması, yeni teknolojilere ihtiyaç olduğunu belirterek, İran’ın yatırımcıyı ve yeni teknolojiyi olumlu karşıladığını söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı Ruhani, İran’da yabancı yatırımcının yeterince garantiye sahip olduğunu belirtirken adil kâr elde edeceklerini ve aynı zanda İran’ın bugünkü şartlarının çeşitli alanlarda işbirliği için ortamın her zamandan daha uygun olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.