İran’da depremzedelere yardım çalışmaları sürüyor

  • 16 Kasım 2017
  • 956 kez görüntülendi.
İran’da depremzedelere yardım çalışmaları sürüyor

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Koordinatör Yardımcısı General Ali Ekber Purcemşidiyan, Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri’nin sahra hastanelerinin depremzedelere daha fazla yardım amacıyla ülkenin batısındaki noktalara konuşlandırıldığını duyurdu.

Geçen pazar günü gece saatlerinde meydana gelen 7.3 richter büyüklüğündeki deprem sonucu, 432 vatandaşımız hayatını kaybederken 9 bin 388 kişi de yaralandı.

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Koordinatör Yardımcısı General Purcemişidiyan yaptığı açıklamada, Devrim Muhafızları’nın depremin ilk saatlerinden itibaren olay yerinde hazır bulunarak, depremzedelere yardım çalışmalarına başladığını ifade etti.

General Purcemşidiyan şimdiye kadar Kermanşah, İslamabat-ı Garb, Ezgele ve Serpol Zahap bölgelerine  6 sahra hastanesinin depremzedelere yardım için konuşlandığını vurguladı.

Aynı kaynak, şimdiye kadar Devrim Muhafızları’nın sahra hastanelerinde yüzlerce kişinin tedavi gördüğünü ifade etti.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutan Yardımcısı General Hüseyin Selami de  deprem bölgelerini ziyaret etmek ve yardım çalışmalarını yerinde takip etmek için bugün bölgeye geldi.

Dün de İran’ın Erdebil vilayeti 5.4 richter büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

Bu olay sonucu 6 kişi yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.