İran’dan Suudi Rejimine Hac Yalanlaması

  • 04 Ocak 2017
  • 955 kez görüntülendi.
İran’dan Suudi Rejimine Hac Yalanlaması

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü bugün yaptığı açıklamada Suudilerin, İran’a davet mektubu gönderildiği yolundaki iddialarını yalanlayarak, İran İslam Cumhuriyetinin hac konusunda Suudilerden hiç bir mektup ve davet almadıklarını bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Arabistan’ın hac menasiki için İran’a davetiye gönderdiği takdirde bunun görüşüleceğini ifade etti.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, hac menasikine ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Bu yılda İranlılar hacca gidemeyecek’ gibi yayınlanan bazı söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu tür iddiaları tamamen reddetti.

İranlı hac adaylarının bu yılda hacca gidip gitmeyeceğine dair Kasımı, İran’ın hac farizesiyle ilgili Suudi Arabistan’dan şu ana kadar herhangi bir davetiye almadığını kaydederek, “Tabii ki, İran davetiye alındığı zaman koşullar da uygun olursa, İran Hac Organizasyonu konuyu değerlendirecektir” açıklamasını yaptı.

Daha önce de Hac ve ziyaret kurumu başkanı Hamit Muhammedi de Suudilerin bu konudaki iddiasını yalanlamıştı.

Arabistan Hac ve Umre işleri bakanı Muhammed Benten, Riyad’ın, İran İslam Cumhuriyeti hac ve ziyaret kurumu temsilci heyetini hac töreni organize oturumlarına davet ettiklerini iddia etmişti.

2015 yılında Suudilerin kifayetsizlik ve tedbirsizlikleri sonucu 477’si İranlı hacı olmak üzere çok sayıda hacı Mina’da yaşanan faciada hayatını kaybetmiş ve Suudi rejiminden gerekli can güvenliği teminatı verilmediği için İran’lı hacıları geçen yıl Hac merasimine iştirak edememişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.