İranlı kök bilim şirketlerince 500 milyon doları aşkın ihracat gerçekleştirildi

  • 29 Nisan 2017
  • 1.046 kez görüntülendi.
İranlı kök bilim şirketlerince 500 milyon doları aşkın ihracat gerçekleştirildi

İran bilimler, araştırma ve teknoloji bakanı, İran Kök Bilim şirketlerince dünyanın muhtelif ülkelerine yönelik 500 milyon doları aşkın ihracat gerçekleştirildiğini bildirdi

İRNA’nın verdiği habere göre İsfahan kentinde düzenlenen 13. Şeyh Behai festivalinde konuşan İran bilimler, araştırma ve teknoloji bakanı Muhammed Ferhadi, muhtelif yabancı bilim ve teknoloji heyetlerinin İran’ı sürekli ziyarette bulunmaları, İranlı yetkililerle ortak toplantılar düzenlemeleri ve 2018 yılında dünya bilimsel parkları konferansı için 35. ev sahipliği unvanını kazanmasının İran bilimler bakanlığının başlıca çalışmalarından olduğunu söyledi.

İran bilimler, araştırma ve teknoloji bakanlığının İran dışişleri bakanlığı ile eş istikamette muhtelif ülkelerde başarılı çalışmalar yürüttüğünü, başka ülkelerin bilim adamları ile yakın bir teamül ve işbirliği içinde olduğunu ve İran’ın başarılı hizmetlerini bu yolla yurt dışına ihraç etmeyi planladığını belirten İran bilimler, araştırma ve teknoloji bakanı Ferhadi, İran’ın 2500 yüksek eğitim kurumu ve enstitüsü ile bölge ülkeleri içerisinde kendine has bir konuma sahip olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.