İşgal televizyonu:Avrupa Birliği Hamas Hareketini Terör Listesinden Çıkarmak İstiyor

  • 23 Eylül 2016
  • 904 kez görüntülendi.
İşgal televizyonu:Avrupa Birliği Hamas Hareketini Terör Listesinden Çıkarmak İstiyor

Siyonist işgal rejimi Kanal-10 Televizyonu verdiği haberde, Avrupa Birliği’nin Hamas hareketini terör örgütleri listesinden çıkarmayı düşündüğünü belirterek, bu konuda alacağı kararı yakında Avrupa Yüksek Adalet Mahkemesi’ne göndereceğini ifade etti.

Haberi Reuters haber ajansına dayandıran televizyon Avrupa Birliği’ndeki Yüksek Mahkeme müsteşarının hareketle ilgili raporu ayrıntılarıyla inceledikten sonra bu kararı olumlu bulduğunu ifade etti.

Avrupa Yüksek Adalet Mahkemesi müsteşarlarından Eleanor Charfton daha önce yaptığı açıklamada Avrupa Birliği’ne çağrıda bulunarak Hamas hareketinin Avrupa Birliği’nin özel terör listesinden çıkarılmasını talep etmişti.

Müsteşar bu çağrısıyla mahkemenin 2014 yılında aldığı kararı da desteklemiş oldu.

Alınan kararda Hamas hareketinin terör örgütleri listesine alınmasının sağlıklı bir şekilde yapılmadığına dikkat çekildi.

2001 yılında Hamas hareketini terör örgütleri listesine alan Avrupa Birliği’ne itiraz eden Hamas hareketi, birliğin kendilerine cevap verme fırsatı vermediğini belirterek karara itiraz etmişti. Çok geçmeden Yüksek Adalet Mahkemesi, Hamas’ın sağlıklı verilere dayanılmadan basında çıkan haber ve yorumlara dayanılarak terör listesine alınmasına karar verildiğini ve bunda hatalar olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.