İşgal Zindanlarında Esir Olan Şeyh Hıdır Adnan Açlık Grevine Başladı…

  • 08 Ocak 2015
  • 765 kez görüntülendi.
İşgal Zindanlarında Esir Olan Şeyh Hıdır Adnan Açlık Grevine Başladı…

İşgal zindanlarında esir tutulan İslami Cihad Hareketi liderlerinden Şeyh Hıdır Adnan, idari hapis cezasının uzatılmasını protesto amacıyla bir haftalık uyarı niteliğinde açlık grevine başladığını açıkladı.

Şeyh Hıdır Adnan’ın ailesi tarafından basına dağıtılan ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan bildiride, esir Adnan’ın idari hapis cezasının altı ay uzatılmasını protesto etmek için 6 Ocak’ta açlık grevine başladığı ifade edildi.

Aile, Hedarim Cezaevi’nde tutulan esirler aracılığıyla dün (7 Ocak Çarşamba) kendilerine ulaşan mektupta Şeyh Hıdır Adnan’ın idari hapis cezasının uzatıldığı haberini alır almaz bir haftalık uyarı niteliğinde açlık grevine başladığının ve cezaevi idaresinin açlık grevine başlayan Adnan’ı cezalandırarak avukatıyla görüşmesine izin vermediğinin bildirildiğini söyledi.

Ailenin ifadesi göre, mektupta ayrıca Şeyh Hıdır Adnan’ın başladığı bir haftalık açlık grevi eyleminin uyarı niteliğinde olduğu ve esirlerin işgal zindanlarında sürdürdükleri direniş çerçevesinde daha başka eylemlerin yapılabileceği kaydedildi.

İşgal güçleri Şeyh Hıdır Adnan’ı Gazze Şeridi’ne açtığı son savaş sırasında gerçekleştirdiği operasyonlar sırasında 8 Temmuz 2014’te gözaltına almış ve 6 ay idari hapis cezasıyla cezalandırmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.