IŞİD bahane Kürdistan şahane!

  • 20 Ocak 2015
  • 852 kez görüntülendi.
IŞİD bahane Kürdistan şahane!

Peşmerge Bakanlığı’nın Peşmerge güçlerinin IŞİD’den kurtarılan bölgelerden çekilmeyeceğine dair açıklaması, Irak’ta tartışmalara neden oluyor.

El-Medar’ın haberine göre Ä°yad Allavi liderliÄŸindeki el-Vataniye Ä°ttifakı Sözcüsü Meysun Demluci, PeÅŸmerge güçleri tarafından kurtarılan bölgelerin Kürdistan Bölgesi’ne katılmasına karşı olduklarını söyledi.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Meysun Demluci, “PeÅŸmerge güçler, Irak anayasasına göre Irak savunma güçlerinin bir parçasıdır. MaaÅŸları da Irak bütçesinden ayrılan payla ödenmektedir. PeÅŸmerge güçlerinin IŞİD iÅŸgalindeki yerleri kurtarma yönündeki çabaları da takdire ve övgüye layıktır; ancak bu yerlerin kurtarılması, Kürdistan Bölgesi’ne katılacağı anlamına gelmez” dedi.

Sözcülüğünü yaptığı el-Vataniye ittifakının IŞİD’den kurtarılan yerlerin Kürdistan Bölgesi’ne katılmasına karşı olduÄŸunu belirten Demluci, “Çünkü PeÅŸmerge güçleri sadece Kürdistan Bölgesi’nde faaliyet göstermemektedir. Eminiz ki PeÅŸmerge güçleri tüm Irak’ın savunması için çalışmaktadır” dedi.

PeÅŸmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, bir süre önce yaptığı bir açıklamada PeÅŸmerge güçlerinin ‘tartışmalı bölgeler’ statüsünde olsun ya da olmasın IŞİD’den kurtardığı hiçbir yerden çekilmeyeceÄŸini açıklamıştı.

Irak’ın Ä°llerden Sorumlu Bakanı Ahmed el-Cuburi de kısa bir süre önce PeÅŸmerge güçlerini Diyala’ya baÄŸlı Celavla bölgesinin nüfus yapısını bozmaya çalışmakla suçlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.