İsmail Heniyye’den İran’ın direnişe desteğine övgü

  • 06 Mayıs 2021
  • 1.553 kez görüntülendi.
İsmail Heniyye’den İran’ın direnişe desteğine övgü

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Yahudi yerleşimcilerin, Ramazan ayının 28’inci gününde Mescidi Aksa’ya büyük bir baskın yapma hazırlığı yaptığını hatırlatarak, işgal altındaki Kudüs kentinin Yahudileştirme tehdidiyle karşı karşıya kaldığı uyarısında bulundu.

Heniyye, Filistin davasını ve Kudüs kentini içinde bulundukları sorunlardan kurtarmak ve gündemin sıcak konularını ele almak için Uluslararası Kudüs Günü münasebetiyle alim, davetçi ve siyasi yöneticilerle video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Heniyye, İran İslam Cumhuriyeti’nin, Filistin direnişi ve halkına verdiği destekler ve kararlılığını takdir etti .

Filistin topraklarında işledikleri suçlarla tüm dünyanın tepkisini çekmeye devam eden Yahudi örgütlerinin, Ramazan ayının 28. günü (10 Mayıs Pazartesi) Mescidi Aksa’ya baskın yapma ve Aksa’nın avlusuna zorla girme planları yaptığını aktaran Heniyye, “Filistinli halkımızın, Siyonistlerin Kudüs’te arbede çıkarmasına veya 28 Ramazan’da Mescidi Aksa’ya baskın düzenlemesine izin vermemesi konusunda tüm gücümüz ve irademizle karar aldık. Hepimizin canı, Kudüs’e ve Mescidi Aksa’ya feda olsun.” İfadelerini kullandı.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin lideri ve direnişin öncülerinden olan Heniyye, İsrail güçleri ile fanatik Yahudilerin Aksa’ya yönelik saldırılarını, İslam ümmetine yapılan apaçık bir saldırı şeklinde değerlendirirken, Müslüman toplumları ve devlet yöneticilerini, Mescidi Aksa’yı müdafaa etme ve işgalcilere karşı direnen Kudüs halkını destekleme konusunda kararlı ve güçlü bir tavır koymaya davet etti.

Konuşmasında Heniyye, “İslam ümmeti, Kudüs’ü ve Kudüslüleri yalnız bırakmamalıdır. Her karış Filistin toprağını işgalden kurtarma, vatandaşlarımızın geri dönüş hakkı ve işgalcilere karşı direniş mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.