İsmail Heniyye’den Mısır’a çağrı

  • 21 Aralık 2014
  • 1.034 kez görüntülendi.
İsmail Heniyye’den Mısır’a çağrı

Filistin’in Gazze Şeridi’ndeki seçim hükümetinin eski başbakanı ve şu anda ise HAMAS hareketinin siyasi birim başkan vekili İsmail Heniyye, Mısır yönetiminden, ırkçı İsrail’e HAMAS ile vardığı ateşkes anlaşmasına bağlı kalması yönünde baskı yapmasını istedi.

Heniyye, terör rejimi İsrail savaş uçaklarının dün Hanyunus’a düzenledikleri  hava saldırısının  ateşkesin ihlali olduğunu belirterek bu girişimi tehlikeli olarak niteledi.

Filistin milletinin  direnişçi bir halk olduğunu belirten Heniyye, kesinlikle bu tür saldırılardan korkmadığını  kaydetti ve ” Biz son savaşta elde ettiğimiz kazanımlarımızı koruyacağız” dedi.

Terör rejimi İsrail savaş uçakları dün Gazze’ye üç füze atarken İsrail askerleri  Gazze’nin kuzeyinde de 6 Filistinliyi yaralamışlar,  siyonist İsrail  savaş gemileri de Filistinli balıkçıları hedef almışlardı.

Öte yandan Gazze’deki Sınır Kapıları İdaresi, Mısır yönetiminin kendilerine Rafah sınır kapısını sınırlı sayıda insanın geçişi için iki günlüğüne açacağını ilettiğini duyurdu.

Bu konuda açıklama yapan Sınır İdaresi Başkanı Mahir Ebu Sabha, Mısırlı yetkililerin kendilerine Pazar ve Pazartesi günlerinde sadece Gazze’ye giriş yapmak isteyenler için kapıyı açacakları bilgisi verdiklerini söyledi. Mısır yönetimi kapıyı iki günlüğüne, bir günlüğüne açtığını duyururken, çoğu zaman Mısır tarafında mahsur kalanlar Gazze’ye giriş yapıyor. Gazze’den çıkmak isteyen yüzlerce hastanın, yaralının ve başka ülkelerde yaşayanların çıkış yapmalarına ise izin vermiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.