İsrail Yangınları Filistinlilere Zulüm Aracı Olarak Kullanıyor

  • 30 Kasım 2016
  • 1.265 kez görüntülendi.
İsrail Yangınları Filistinlilere Zulüm Aracı Olarak Kullanıyor

Filistinli gruplar, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve hükümetinin ülkede çıkan yangınları, Filistinlilere karşı provokasyon amaçlı kullandığını açıkladı.

Hamas, Fetih, İslami Cihad hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ve Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) gibi gruplardan oluşan Ulusal ve İslami Güçler Topluluğundan yapılan yazılı açıklamada, “Netanyahu ve hükümetinin yangınları bahane ederek Filistinlilere karşı ırkçı provokasyon politikası yürütmesi” kınandı.

İşgalci İsrail rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu ve hükümetinin yangınları Filistinlilere karşı provokasyon amaçlı kullandığı belirtilen açıklamada, “Halkımıza karşı ırkçı provokasyon politikasını reddediyoruz. Bu suçlamalar, Filistin halkını korkutmuyor bilakis hakkını savunmaya ve işgalcilere karşı mücadeleye teşvik ediyor.” ifadelerine yer verildi.

Netanyahu, yangınların kundaklama olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişti. İsrail polisi de kundaklama şüphesiyle 30 Filistinlinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.