Kasımi: BM genel sekreterin İran ile ilgili raporu itibarsızdır

  • 02 Mart 2018
  • 991 kez görüntülendi.
Kasımi: BM genel sekreterin İran ile ilgili raporu itibarsızdır

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü dün akşam BM sekreteri Antonio Guterres’in İran’da insan hakları ile ilgili raporuna tepki olarak, bunun dengesiz, bir çok hata içeren ve İran İslam cumhuriyeti açısından itibarsız ve değersiz olduğunu belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Behram Kasımi İran’da insan hakları ile ilgili BM genel sekreterin son raporun, yanlış bilgiler ve tamamen yalan ve itibarsız kaynakalra dayandığına işaretle, söz konusu raporda İran’da insan hakları girişmleri ve ilerlemelerinin gözardı edildiğini belirtti.

Kasımi İran’ın her zaman dünyanın bir çok bölgesi ve Ortaduğu’da bazı ülkelerin insan hakları alanında esef verici bir durum yaşandığı üstelik bazı ülkelerin kendilerine dayatılan zalimane savaşların facia boyutundaki şartlarından acı çektikleri bir ortamda, insan hakları ile ilgili mevcut siyasetler ve çelişkili standartların kullanılmasının dünya toplumunun BM’ye duydukları güvensizliğin artmasına sebep olduğu kanaatinde olduğunu belirtti.

Kasımi İran İslam cumhuriyetinin, vatandaşlık haklarının İran anayasası ve modern İslami ilkelere göre gerçekleşmesinde kararlı olduğunu söyledi.

BM genel sekreteri Antonio Guterres Amerika’nın siyasetlerine paralel olarak BM insan hakları konseyine verdiği raporda kendince İran’da insan hakları ile ilgili duydukları endişeyi açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.