Kasımi: İran’ın füze programının nükleer anlaşmayla hiç bir irtibatı yok

  • 13 Nisan 2017
  • 1.108 kez görüntülendi.
Kasımi: İran’ın füze programının nükleer anlaşmayla hiç bir irtibatı yok

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, İran’ın füze programının nükleer anlaşmayla hiç bir irtibatının olmadığını belirterek, ”İran’ın kendi milli güvenliğini korumak ve bölgenin sebat ve barışının yükseltilmesi için savunma yeteneklerini arttırmanın sorumluluğu bilincine sahiptir” dedi.

Behram Kasımi, dün G7 grubunun İtalya’daki bildirisine tepki gösterirken,  ”İran’ın füze programının  2231 sayılı BM Güvenlik Konseyi’nin bildirisine kesinlikle tezad içermediğini ve İran’ın füze programının nükleer anlaşmayla hiç bir irtibatının olmadığını’ söyledi.

Kasımi, İran’ın nükleer anlaşmaya bütün tarafların bağlı kalmasını beklediğini belirterek, G7 grubunun bildirisinde de nükleer anlaşmanın kalıcılığı için anlaşmaya bağlı kalınmasına dair vurgu yapıldığını hatırlattı.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, İran’ın nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldığını ve karşı taraflardan aynı şekilde yapıcı bir şekilde anlaşmaya bağlı kalmalarını beklediğini söyledi.

Kasımi, uluslararası atom enerjisi kurumuna göre, İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığı ve karşı taraflardan da aynı şekilde nükleer anlaşmayla ilgili beklentisinin olduğunu ve bu çerçevede İran’a yönelik yaptırımların  tamamen kaldırılması gerektiği yönünde  tabii bir beklentisinin olduğunu söyledi.

G7 grubu ülkeleri dışişleri bakanları dün yayınladıkları bildiride, İran’ın nükleer programının kaygı verici olduğu yönünde iddiada bulunarak gerçekleri saptırmaya çalışmışlardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.