Kasımi : Kerkük İl Meclisi’nin referandum kararı kabul edilemez

  • 31 Ağustos 2017
  • 1.188 kez görüntülendi.
Kasımi : Kerkük İl Meclisi’nin referandum kararı kabul edilemez

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Kerkük İl Meclisi’nin IKBY’nin 25 Eylül’de yapacağı referanduma katılma kararının kabul edilebilir olmadığını belirterek, kararı yanlış ve tahrik edici olarak niteledi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Kerkük İl Meclisi’nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de yapacağı ayrılık referandumuna katılma kararına tepki gösterdi.

Kasımi, “Irak’ın merkezi hükümeti, BM ve bölge ülkeleri tarafından yanlış bir adım olarak görülen Kerkük’ün bu kararı çok tehlikeli ve kışkırtıcıdır. Bu karar IKBY ve Merkezi Hükümet arasınaki anlaşmazlıkların çözülmesi konusunda yararlı olmayarak Irak’ın ulusal gücünü terörle mücadelede olumsuz yönde etkileyecektir” ifadelerini kullandı.

Behram Kasımi, “İran olarak, Irak’ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne aykırı olan bu karar için uyarıda bulunuyor, tüm tarafların da anayasaya bağlı kalarak, ihtilafları diyalog yoluyla çözmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bölge ve komşu ülkeleri yeni bir krize sürükleyen herhangi bir eyleme tahammül edemeyiz” şeklinde konuştu.

Kerkük İl Meclisi dün Kerkük’ün de referanduma katılma kararı aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.