Kassam Tugayları’nın füzeli saldırısı Knesset’i kapattı

  • 17 Ekim 2023
  • 52 kez görüntülendi.
Kassam Tugayları’nın füzeli saldırısı Knesset’i kapattı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bölge ülkeleri liderleri ve yetkilileriyle görüştükten sonra bugün işgal topraklarına gitti, ancak bu kez Siyonist rejim dışişleri bakanı tarafından değil, İzzeddin Kassam Tugayları’nın füzeleriyle Ben Gurion havalimanında karşılandı.

Siyonist rejimin Gazze’de yerleşim bölgeleri, sağlık merkezleri ve camiler dahil her yeri durmadan bombalamaya devam etmekte. Bu insanlık dışı cinayetleri sonucu şimdiye kadar 2 bin 750 masum sivil şehit olmuş ve 9 bin 700 kişi yaralanmıştır. Batı Şeria’da da şu ana kadar şehit olanların sayısı 58 kişiye yükselmiştir. BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini Gazze’deki kritik şartlar hakkında uyarıda bulunarak, Gazze’nin boğulmakta olduğunu, sanki dünyanın insanlığını şimdi kaybettiğini ifade etti.

Hamas’ın füzeli saldırısı sonucu işgal parlamentosu kapatılırken 60 bin Siyonist Gazze çevresindeki yerleşim bölgelerini tahliye etti.

İşgal rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu bir kez daha Hamas’ı yok etmek istediklerini ileri sürerken Hamas, yardım kuruluşlarına ait depoların bombalanmasını savaşı suçu olarak niteledi.

Irak Başmüftüsü, sonuna kadar vücut ve canlarıyla Filistin halkının yanında olduklarını söylerken Lübnan Parlamento Başkanı Nebiye Berri, İslam  İşbirliği Teşkilatı üyelerinden İsrail ile yapılan anlaşmaları iptal etmelerini istedi.

Irak Sadık Hareketi Sözcüsü de, ABD’nin İsrail rejimi ile Filistinliler’e yönelik soykırımda ortak olduğunu ifade etti.

İran ile Pakistan dışişleri bakanları da Gazze’de yaşananları telefonda görüştüler.

Lübnan Geçici Başbakanı Necip Mikati ise bölgenin zor durumda olduğuna işaretle, Lübnan’ı Gazze savaşının etkilerinden uzak tutmak gerektiğini kaydetti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi de, Filistin halkının haklarının yeniden canlandırılmasını istedi.

Öte yandan Gazze’de 11 Filistinli gazetecinin İsrail rejimin saldırılarında şehit olduğu bildirildi.

İşgal rejimi İsrail ateşkes iddialarını redderken, Hamas tarafından yapılan açıklamada Mısır, İsrail rejimi ve ABD arasında sözü edilen anlaşmadan haberdar olmadığını bildirdi.

Dünya Kızılhaç Komitesi, Gazze’ye giriş için izin beklediklerini vurguladı.

Seraya el Kudüs ise, Kasım isimli gelişmiş füze ile Siyonist askerlerin toplanma noktasını hedef aldıklarını duyururken, Irak direnişi Gazze direnişçilerine her türlü destek için kararlı olduklarını bildirdi.

Irak Nuceba Hareketi Genel Sekreteri de Hamas Lideri İsmail Heniyye’ye tüm güç ve silahlarıyla yanlarında olduklarını söyledi.

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de, Gazze’de insani yardımların gönderilmesi için engelsiz erişim talebinde bulunurken Malezya, Batı’nın Hamas ve Filistin konusundaki baskısına boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Öte yandan Gazze’deki direniş grupları Ben Gurion havalimanına yeni füzeli saldırı gerçekleştirdi.

Lübnan İslami direnişi de, işgal rejimine ait 2 merkava tankı, denetim ve kamera sistemlerinin hedef aldığı anları gösteren videoyu yayınladı.

Siyonist rejim ordu sözcüsü yeni açıklamasında ise, Hizbullah’ın hatasına yanıtlarının ölümcül olacağı iddiasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.