Kemalvendi: Amerikalılar Nükleer Anlaşma’ya dönmeyi geciktirirlerse kaybedecekler

  • 20 Mart 2021
  • 2.194 kez görüntülendi.
Kemalvendi: Amerikalılar Nükleer Anlaşma’ya dönmeyi geciktirirlerse kaybedecekler

İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü Behruz Kemalvendi, “Amerikalılar Nükleer Anlaşma’ya dönmeyi ertelerse, ABD’nin kaybetme ihtimali daha yüksek ”dedi.

Behruz Kemalvendi, bugün yaptığı açıklamada, ABD’nin Nükleer Anlaşma’ya dönmesinin gecikmesi ve nedenlerine temas ederken, “Bu sorun, Amerikan sisteminin küstah emperyalist doğasından kaynaklanmaktadır; Amerika Birleşik Devletleri’ndeki iki yönetici grubun görüşü, dünyanın tam kontrolüne sahip olmak istemektir ve yalnızca taktik olarak farklılık göstermektedir” dedi.

Kemalvendi, “Mevcut ABD yönetiminin algısı, İran’a tekrar baskı uygulayabileceği yönünde, ancak akıllılarsa, Trump’ın tüm baskılarının etkisiz olduğunu hesaplamalı ve görmelidir” dedi.

İran Atom Enerjisi Teşkilatı Sözcüsü, İran’ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) ile işbirliği sürecine ilişkin olarak, “Her ne kadar IAEA teknik bir kurum olması gerekse de başta ABD olmak üzere bazı devletlerin siyasi baskısı altındadır” dedi.

Kemalvendi, ABD ve hatta Çin olmadan Erak reaktörünü yeniden tasarlama projesine devam edebileceklerini belirtirken, “Radyoaktif ilaç alanında yaptırımlara rağmen ülkenin ihtiyaçlarını sorunsuz karşılayabildik ve ayrıca bu alanda ihracatçı durumuna dönüştük” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.