“Kudüslüler Mescidi Aksa’yı Savunmaya Layık Olduklarını İspat Etmişlerdir”

  • 24 Ocak 2020
  • 609 kez görüntülendi.
“Kudüslüler Mescidi Aksa’yı Savunmaya Layık Olduklarını İspat Etmişlerdir”

Kudüs’teki Mescidi Aksa murabıtı bayanlardan olan Hadice Huvays, “Büyük Sabah Namazı Kampanyası” için yapılan çağrılara binlerce kişiyle cevap vermekle Kudüslülerin Mescidi Aksa’yı ve kutsal mekanlarını savunmaya layık olduklarını ispat ettiklerini dile getirdi. Büyük Sabah Namazı Kampanyası’nın gerçekten büyük yankı bulmasının, işgal yönetiminin tutumunun ciddi tepkiye neden olduğunu ve Mescidi Aksa’yla ilgili planlarını boşa çıkarmak için Kudüs halkının birlikte hareket etme konusunda kararlı olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Huvays, sabah namazlarını özellikle Mescidi Aksa’da kılma çağrılarının işgal yönetiminin birtakım taşkınlıkları, tekrar eden saldırıları, Mescidi Aksa kapılarında ve özellikle de Rahmet Kapısı’nda ortaya çıkarılan kargaşalar üzerine yapıldığını dile getirdi. İşgal yönetiminin bütün bu uygulamalarının Mescidi Aksa’yı boşaltmayı, onda öncülük edenlere ve murabıtlarına baskı yapmayı amaçladığını belirtti.

Huvays işgal yönetiminin Rahmet Kapısı Namazgahı’nı yeniden kapatmak ve Şubat 2019 öncesindeki durumunu geri getirmek için çaba sarf ettiğine dikkat çekerek, sabah namazlarının Kudüs’te Mescidi Aksa’da, El-Halil’de de Hz. İbrahim Camisi’nde kılınması için yapılan çağrıların ve bu çağrıların ciddi yankı bulmasının buralara sahip çıkılması konusundaki hassasiyetinin devamını ortaya koyduğunu belirtti.

Büyük Sabah Namazı Kampanyası çerçevesinde yarın yani 24 Aralık Cuma sabahı da namazların Kudüs’te Mescidi Aksa’da, El-Halil’de Hz. İbrahim Camisi’nde kılınması üzere çağrı yapıldı ve yine sabah namazında bu iki camide büyük bir kalabalık oluşması bekleniyor.

Türkiye’de de “Umut Cuması” adıyla Mescidi Aksa’ya ve buranın hatibi Şeyh İkrime Sabri’ye destek için muhtelif camilerde sabah namazı buluşması gerçekleştirilecek. İstanbul’da da sabah namazında Fatih Camisi’nde buluşma gerçekleşmesi için çağrılar yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.