Laricani: İran, Her Zaman Irak Halkının Yanında Olacak…

  • 22 Ocak 2015
  • 811 kez görüntülendi.
Laricani: İran, Her Zaman Irak Halkının Yanında Olacak…

10.İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği Konferansı’na katılmak amacı ile İstanbul’a giden İran İslami Meclisi başkanı, dün akşam Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ile görüştü.

İran heyetinin Irak’ı ziyareti sırasında Iraklı yetkililerin gösterdikleri misafirperverlik dolayısı ile el-Cuburi’ye teşekkür eden Laricani, “İran, terör ile mücadele konusunda her zaman Irak halkının yanında olacaktır ve Irak’taki ülke birliğini destekliyor. Irak artık günümüzde demokratik bir ülkedir, bu neden ile de ülkedeki sorunlar, Iraklılar tarafından çözülmelidir” dedi ve İran ve Irak arasındaki ekonomik ilişkilerin de daha da gelişmesi gerektiğini vurguladı.

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ise bu görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu görüşmeler, iki ülke arasındaki ilişkilerin artması için olanak sağlıyor. Müslüman ülkelerin parlamentolar arası oturumları için Irak’ta komiteler çalışmaya başlamıştır ve gelecek oturuma ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. İran ve Irak, her zaman terörü kınayan iki ülke olmuşlardır. Bu neden ile de terörün tamamen yok olması için çaba göstermeliyiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.