Laricani: Suriye krizi İsrail’in yararına

  • 06 Haziran 2016
  • 767 kez görüntülendi.
Laricani: Suriye krizi İsrail’in yararına

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, El Meyadin TV kanalına verdiği röportajda gündemi değerlendirdi.

“İran, bölge ülkelerine müdahalede mi bulunuyor?” sorusu üzerine Ali Laricani, “Bu iddiayı bölgedeki siyasi analistlerden bazıları ileri sürmektedir, fakat onlar bilmelidirler ki İnkılap zaferinden itibaren hiçbir ülkeye saldırmayan İran, herhangi bir ülkeye düzenlenen saldırıyı da kınamıştır” dedi.

Laricani, “Biz, Irak-Kuveyt savaşında Kuveyt’ten yana bir tavırla yola çıktık. Halbuki adı geçen ülke İran-Irak savaşında Saddam rejimine destek vermişti” diye ekledi.

İran Meclis Başkanı, “İsrail’e karşı çıkmaktan çekinen Arap ülkeleri sadece boş ve yararsız bir bildiri yayınlamakla yetiniyor. Bu yüzden Siyonist Rejim de bölge genelinde kimseyi hesaba katmıyor. Lakin İsrail 33 günlük ve 22 günlük savaşlarda İran’dan iki sert tokat yedi” ifadesini kullandı.

Ali Laricani, “Suriye’de demokrasi yokmuş diye kargaşa çıkardılar. Halbuki bildiğiniz gibi Suriye Direniş Ekseni’nin bir parçasıdır ve bu ülkenin krizi en çok İsrail’e yarar. Bazıları ‘Filistin sorunu Arap dünyası sorunudur ve diğer ülkelerle ilgisi yoktur’ dediklerine rağmen hiçbir girişimde bulunmuyorlar. İran açısından Filistin İslam dünyasının en önemli meselelerinden biridir” diye konuştu.

Meclis Başkanı, “Bahreyn krizi Suudilerin müdahalesiyle daha da karmaşık bir hale getirildi. Bahryen’de yan yana yaşayan Şii ve Sünni müslümanların amacı bu ülkeye özgürlüğün gelmesidir. Fakat müdahaleci ülkeler konuyu örtbas etmek için bu krizi Şii ve Sünni çatışması olarak göstermeye çalışıyorlar. Bütün ülkelerde halkın mantıksal taleplerine önem vermeyinceye kadar bir çok sorun ortaya çıkar” değerlendirmesinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.