Lübnan Hizbullah Hareketinden İran’ın bölgedeki önemli rolüne vurgu

  • 12 Şubat 2017
  • 1.071 kez görüntülendi.
Lübnan Hizbullah Hareketinden İran’ın bölgedeki önemli rolüne vurgu

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter yardımcısı, Arabistan da dahil bölge ve arap yönetimlerinin İran İslam Cumhuriyeti ile işbirliğinde bulunmaları zaruretini bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre İslam İnkılabının 38. Yıl dönümü dolayısıyla Beyrut’un güneyinde yer alan Zayihiye bölgesindeki bir etkinlikte konuşan Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İran ile işbirliğinde bulunmanın, Fars Körfezindeki Arap ülkelerinin güvenlik ve istikrarının daha da artmasına sebep olacağını ve bunun da bölgenin geleceğinin yararına olduğunu bildirdi.

İran’ın, İslam İnkılabının zaferinden, doğu ve batıya olan bağlılığının kopmasından, İslam Cumhuriyetinin kurulmasıyla da tüm bölge halkları için bağımsızlık konusunda bir örnek konumuna gelmesinden sonra sürekli olarak mustaz’af ve mazlum halklar destek verdiğini bildiren Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter yardımcısı, İran İslam Cumhuriyetinin bölgedeki üstün önemini hatırlatarak, İran’ın İslam İnkılabının zaferinden sonra bölgeyi yenilgiler döneminden zaferler dönemine, uluslararası sulta ve sömürgecilik döneminden bağımsızlık dönemine taşıdığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.