Lübnanlılardan Suudi gazetesine protesto

  • 02 Nisan 2016
  • 790 kez görüntülendi.
Lübnanlılardan Suudi gazetesine protesto
Lübnan’da bazı şahsiyetler ve medya, Suudi rejiminin bir gazetesinin Lübnan bayrağına yönelik hakaretinden davacı oldular.

Suudi rejimi basınından eş’Şerk’Evsat gazetesi dün yayınladığı bir karikatürde, açık bir şekilde Lübnan bayrağı ve Lübnan’a hakarette bulunurken, ‘Bu ülkeyi 1 nisan’ın yalancısı olarak gösterdi.

Lübnan enformasyon bakanı Remzi Ceric, el’Neşre internet gazetesine yaptığı açıklamada, Suudi rejimi gazetesinin yayınını çirkin bir saldırı olarak nitelerken, Suudi gazetesinin medyaya yakışmayan bu girişiminin kabul edilemez olduğunu çünkü Lübnan’ın binlerce yıllık bir medeniyete sahip olduğunu ve Lübnan hükümetinin konunun takipçisi olacağını söyledi.

Bu arada Lübnan parlamentosunda ‘Demokratik Görüş’ fraksiyonu üyesi Antuan Saad da, Suudi gazetesinin yayınını kınarken, bazı çevrelerde de Suudi gazetesinin yayını dolayısıyla gazete aleyhinde dava açacaklarını bildirdiler.

Bilindiği gibi Suudi rejiminin Suriye’de desteklediği terör örgütlerinin, Lübnan Hizbullah hareketinin Suriye ordusuyla işbirliği sonucu ağır yenilgileri ardından Suudi rejiminin Lübnan hükümetiyle ilişkileri bozulmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.