Mina faciasını araştırma komitesi kuruldu

  • 11 Nisan 2017
  • 974 kez görüntülendi.
Mina faciasını araştırma komitesi kuruldu

İran hac ve ziyaret kurumu başkanı, Mina faciası boyutlarını araştırmak için Arabistan’da bir komitenin kurulduğunu duyurdu.

İSNA’nın bildirdiğine göre İran hac ve ziyaret kurumu başkanı Hamid Muhammedi dün Rehberlik koordinasyon ve programlanma konseyi oturumunda konuya değinerek, Arabistan hac ve ümre bakanı Muhammed Salih Bentin’in kurulan komitenin çalışma sürecindeki hassasiyeti nedeni ile facianın çeşitli boyutlarını araştırdığını, İran İslam cumhuriyetinin de Mina faciası ile ilgili görüşlerini komiteye ilettiğini belirtti.

Arabistan hac bakanı ile görüşme eksenlerine değinen Muhammedi, yapılan görüşmelerde hac konusunda varılan anlaşmaların yürütülmesinin gündeme alınarak incelendiğini, bu alandaki çalışmalar ve programların izlenmekte olduğunu söyledi.

Suudilerin çeşitli konulardaki uzman takımların gönderilmesi için vize verilmesi hedefi ile vize verilmesi için hazır olduklarını belirttiğini söyleyen Muhammedi, İran ve Arabistan’ın bu yıl İranlıların hacca gitmesi için şubat ve mart aylarında 3 kez bir araya geldiklerini de sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan geçen yıl boş iddialar öne sürerek, Suriye ve İran’ın da aralarında olan bazı müslüman ülkelerin hacca katılmasını engelledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.