Mişel Avn: Amerika’nın Kudüs Hakkındaki Uluslararası Kararları İptal Etmeye Hakkı Yoktur

  • 20 Aralık 2017
  • 1.004 kez görüntülendi.
Mişel Avn: Amerika’nın Kudüs Hakkındaki Uluslararası Kararları İptal Etmeye Hakkı Yoktur

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Birleşmiş Milletler’ in Lübnan Özel Temsilcisi Parnell Dahler Carl ile görüştü.

Avn bu görüşmede, Amerika’nın tek başına Birleşmiş Milletler ‘in ve Güvenlik Konseyi’nin kararlarını iptal etmeye hakkı olmadığını söyledi.

Mişel Avn şu ifadelerde bulundu: ‘Uluslararası kararlara göre, Kudüs’ün uluslararası özel bir durumu vardır ama İsrail, hem Filistin topraklarında yerleşke yapmaya devam etmekte, hem de Kudüs’ü başkenti ilan etmeye çalışmaktadır.

Lübnan, 33 günlük savaştan sonra çıkarılan 1701 kararı olmak üzere Birleşmiş Milletler’ in kararlarına bağlıdır ve onların uygulanmasını vurgulamaktadır. Ama Siyonist Rejim şimdiye kadar 11 bin den fazla defa bu kararları ihlal etmiştir.’

Lübnan Cumhurbaşkanı, ülkesinin her zaman kendisini İsrail’e karşı koruyan bir durumda olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘İsrail, Mavi Hattın batı ve doğu bölgelerine set duvarı örmek için alt yapı oluşturmaktadır ama Lübnan bu hattı uluslararası kurallarla mutabık görmüyor.’

Avn daha sonra, Lübnan’ın Suriyeli mülteciler ve onların ülkelerine dönmeleri gerektiği konusundaki duruşuna değinerek, Birleşmiş Milletler’ in bu konuda bir karar almasından umutlu olduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.