Rafah Kapısı 5 Gün Süreyle Açık Kalacak

  • 28 Haziran 2016
  • 1.270 kez görüntülendi.
Rafah Kapısı 5 Gün Süreyle Açık Kalacak

Rafah Kapısı, yıl başından itibaren 168 gün kapalı kalırken Mısır yönetimi kapıyı sadece 10 gün açtı

Gazze’deki İçişleri Bakanlığı, dün (27 Haziran Pazartesi) öğleden sonra yaptığı açıklamada, Mısır yönetiminin Gazze Şeridi’ni dış dünyaya bağlayan Rafah Kapısı’nın beş gün süreyle açık kalacağını kendilerine bildirdiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Iyad El-Bezm, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, “29 Haziran Çarşamba gününden itibaren Rafah Kapısı’nın beş gün süreyle her iki yönde geçişlere açılacağı bilgisi bize resmi olarak iletildi” dedi.

El-Bezm, Rafah Kapısı’nın 4 Temmuz’a kadar açık kalacağını ve Cuma günü ise kapının kapalı olacağını, kapıdan çıkış yapacak yolcuların isimlerinin ilan edileceğini söyledi.

Rafah Kapısı’nı sürekli kapalı tutan Mısır yönetiminin bu aybaşında kapıyı dört günlüğüne açması sonucu Gazze Şeridi dışına çıkmayı bekleyen yaklaşık 30 bin yolcudan sadece 3142’si kapıdan çıkış yapabildi.

Rafah Kapısı, bu yılın başından itibaren 168 gün kapalı kalırken Mısır yönetimi kapıyı sadece 10 gün açtı. Rafah Kapısı geçen yıl da 344 gün kapalı kalmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.