Rafsancani’den Trump’a: Servetinizi ‘‘Mültecilerin’’ Ülkelerini Sömürerek Elde Ettiniz

  • 01 Eylül 2016
  • 869 kez görüntülendi.
Rafsancani’den Trump’a: Servetinizi ‘‘Mültecilerin’’ Ülkelerini Sömürerek Elde Ettiniz

Ayetullah Haşimi Rafsancani, ABD cumhurbaşkanı adayı Donald Trump’un seçimlerde kazanırsan ilk işim, mülteci ve sığınmacıları sınır dışı edeceğim sözlerine karşılık şunları söyledi: İnsanlık dışı bu iddia öyle bir zamanda ortaya atılmakta ki ABD’li yetkililer şunu çok iyi bilmekteler, şimdiye kadar elde etmiş oldukları güç, kudret ve servet, bu mülteci ve sığınmacıların vatanlarını, özelliklede Afrika ülkelerini sömürmekle, elde edilen güç ve servettir.

Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği’nin (ISSA) Genel Sekreteri Hans – Hörst Konkolewsky, dün sabah Nizamın Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Ayetullah Haşimi Rafsancani görüşmede Sosyal Güvenlik Kuruluşları’nın sorumluluğunun her düzeyde önemli olduğunu vurguladı ve şunları söyledi: İnsan fıtratı doğrultusunda insanların ihtiyaçlarını en aza indirmek için çalışıp çabalamak kadar değerli bir şey yoktur.

İnsanların gıda, ilaç, eğitim, iş ve ev gibi en zaruri ihtiyaçları temin edilirse, dünya toplumsal olarak ilerleme ve kalkınma yolunda rekabete başlar ve iyi bir netice elde eder.

Dünya genelinde sosyal güvenlik paketleri ciddi olarak uygulansaydı, şu an uluslararası çapta bu kadar insanın gıdaya ihtiyacı olduğuna şahit olmazdık.

Dünya genelinde insanların birbirlerine yardım etme konusunu kültür haline getirmeliyiz ve milletleri ve devletleri buna teşvik etmeliyiz.

Haberlerde de izlediğimiz gibi birçok ülke insanı, can güvenlikleri olmadığından veya gıda problemleri yüzünden, ülkelerini ter ederek gelişmiş ülkelere iltica ederek sığınmaya çalışıyorlar ve bu uğurda birçokları hayatlarını tehlikeye atıyor, hatta birçoğu denizlerde boğularak ölüyor.

İnsanlık dışı bu iddia öyle bir zamanda ortaya atılmakta ki ABD’li yetkililer şunu çok iyi bilmekteler; şimdiye kadar elde etmiş oldukları güç, kudret ve servet bu mülteci ve sığınmacıların vatanlarını özelliklede Afrika ülkelerini sömürmekle elde edilen güç ve servettir.

Sizden beklentimiz tüm dünya genelinde ki insanların günlük gerekli ihtiyaçlarını karşılayacak programlar üreterek, tüm ülkelerde özellikle de fakir ülkelerde ihtiyaç sahibi insanların kalmamasıdır.

Dünya genelinde ki gençler, teknoloji ve iletişim araçlarının sağlamış olduğu imkanatlar sayesinde, yapılan ayrımcılık ve ırkçılığı çok rahat bir şekilde görmekteler ve birçokları sırf bu yüzden, dünya güvenliğini tehdit eden canlı bombalara dönüşmekteler.

Teröristlerin sayı ve içerik bakımından büyüyüp gelişmesinde ki en önemli faktörlerden birisi, sömürgeci ve zorba güçlerin yapmış oldukları ayrımcılık karşısında, halkların duymuş olduğu rahatsızlıklardır.

Eğer terörist faaliyetlerin en büyük nedenlerinden biri olan fakirliğin kökü kurutulmazsa, bu mikrop ve virüs teröristler aracılığıyla tüm dünyaya yayılacaktır.

Medya aracılığıyla programlarınızı haberdar olmaları için tüm dünya genelinde ki insanlara ulaştırmalısınız, ülke yetkililerinden fakirliği ortadan kaldırmak için gerekli adımların atılmasını istemelisiniz.

Aç ve işsiz insan yaptığı her işe bir pabuç giydirebilir, eğer küresel emniyet istiyorsak, bunun yolu dünya genelinde ki tüm ülkelerde sosyal güvenlik paketlerini takviye ederek, insanların özelliklede ailelerin günlük gerekli ihtiyaçlarını temin etmeliyiz.

Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği’nin (ISSA) Genel Sekreteri Hans – Hörst Konkolewsky’de görüşme sırasında İran İslam Cumhuriyeti’ne gerçekleştirmiş olduğu seferin nedenlerini şu şekilde açıkladı: güney Asya bölgesinde düzenlenen Sosyal Güvenlik Teknik Uzmanlar Semineri’ne katılmak için geldik ve gördük ki İran sosyal güvenlik alanında birçok değerli adımlar atmış.

Uluslararası sosyal güvenlik yetkilileri açısından, İran İslam Cumhuriyeti’nin bu konuya Anayasa’da yer vermesi, oldukça sevindirici bir durumdur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.