Reuters, Saad Hariri’nin Arabistan’da gözaltında olduğunu bildirdi

  • 12 Kasım 2017
  • 1.091 kez görüntülendi.
Reuters, Saad Hariri’nin Arabistan’da gözaltında olduğunu bildirdi

Reuters haber ajansı, Lübnan başbakanı Saad Hariri’nin Riyad’da Suud prensi Muhammed bin Selman ile görüştükten sonra istifa mektubunu teslim alarak kamera karşısında okuduğunu bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre Reuters dün akşam geçtiği haberde Saad Hariri’nin Riyad’a adım attığı ilk andan itibaren anormal olmayan şartlarda bulunduğunu, telefonuna el konduğunu, onu karşılamaya hiç bir prens veya Suudi yetkilinin gelmediğini ve ardından Lübnan başbakanını istifaya zorladıklarını bildirdi.

Daha önce de yabancı medya kaynakları Saad Hariri’nin Suudi Arabistan’da zorla tutulduğunu, hiçbir akrabasının Hariri’ye ulaşamadığını ifade etmişti.

Reuters’ın aktardığı diğer bilgilere göre Suudi Arabistan, Hariri’nin siyasi arenadan çekilmesi gerektiği yönünde bir karar aldı ve bunu uygulamaya soktu.

Ne olmuştu?

Saad Hariri, 4 Kasım tarihinde Suudi Arabistan’dan canlı yayınlanan konuşmasında, bir suikast planı nedeniyle hayatının tehlikede olduğunu açıklamış ve sonrasında istifa ettiğini söylemişti. Öte yandan Hariri yaptığı açıklamada İran’ı Arap ülkelerin işlerine karışmakla suçlamış, Lübnan Hizbullah Hareketi’ne yönelik de eleştirilerde bulunmuştu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise yaptığı açılamada Hariri’nin istifasının kabul edilemez olduğunu, kendisinin Suudi Arabistan’da zorla tutulduğunu ifşa etmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ise yaptığı açıklamada, “Başbakan Saad Hariri’nin istifa açıklamasını Suudi Arabistan’da yapması kabul edilemez” ifadelerini kullanmış ve Hariri’nin Lübnan’a dönmesi gerektiğini, Arabistan’da tutuklu bulunduğunu söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.