Ruhani: İran, dış yatırımcılar için güvenilir yasa ve kurallara sahip

  • 26 Ocak 2016
  • 905 kez görüntülendi.
Ruhani: İran, dış yatırımcılar için güvenilir yasa ve kurallara sahip

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün Roma’da İran-İtalya iş adamları ve sanayi sahipleri ile yaptığı görüşmede, İran’ın dış yatırımcılar için güvenilir yasa ve kurallara sahip olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, İran’ın nükleer müzakerelerde olduğu gibi ekonomide de kazan-kazan formülünü izlediğine temasla, yatırımın her iki ülke için yararlı olması gerektiğini ifade etti.

İran’ın bölgenin en güvenlik ve istikrarlı ülkesi olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı, İran’ın hiçbir ülkeye saldırı veya işlerine karışma niyeti olmadığını, ancak kudretle kendini koruduğunu belirtti.

İran Yürütme Erki Başkanı, İran’a dış yatırım için gereken şartların sağlandığına işaretle, İran’ın hiçbir şart altında uluslararası topluma yönelik yükümlülüklerini ihlal etmediğini vurguladı.

İran’da yıllık enflasyonun yüzde 12.2’ye gerilediğini ve iş durumunun 22 puan iyileştiğini ve döviz piyasasında istikrar sağlandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı, bütün bunların yaptırımların İran üzerinde etkisi olmadığını, 5+1 grubunun başka bir yol tercih etmeleri gerektiğini gösterdiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.