Ruhani: İran halkı bölge milletlerinin ümididir

  • 20 Nisan 2017
  • 1.281 kez görüntülendi.
Ruhani: İran halkı bölge milletlerinin ümididir

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran halkının bölge milletlerinin çoğu için ümit olduğunu belirterek, İran halkının dünya güçlerinin karşısında her zaman gücünü, siyasetini ve mantığını sergilediğini söyledi.

Ruhani, dün gece İran’ın batısında yer alan Doğu Azerbaycan eyaleti gençleri ve önde gelenleriyle yaptığı oturumda, ”Doğu ve Batı Azerbaycan eyaletleri halkının fedakarlığı, iradesi ve sahnede olması her zaman İran için belirleyici rolü olmuştur” dedi.

İslami İran cumhurbaşkanı, Doğu Azerbaycan eyaletinin selzede bölgelerini ziyaretine de temasla, bu bölgelerde selden zarar gören halkın kendi misafirleri olacağını söyledi ve bu halkın moralinin, İran’ın daha faza kalkınması ve iftiharı için örnek gösterilecek türden olduğunu söyledi.

İran cumhurbaşkanı, 19 mayıs tarihinde İran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve İslami Şehir ve Köy Şuraları seçimlerine de işaretle, İran halkının yine büyük bir hamaset gerçekleştirerek İslami İran için yeni bir sayfa daha açacağını söyledi.

Ruhani, dün hükümetin kabinesinden bazı üyelerle Doğu Azerbaycan eyaletinin sel bölgelerini bir günlüğüne ziyaret etti ve incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde İran’ın batı ve doğusundaki eyaletlerde yaşanan selde en az 42 kişi ölmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.