Ruhani: İran, teröristlerle mücadelede azimlidir

  • 25 Kasım 2016
  • 950 kez görüntülendi.
Ruhani: İran, teröristlerle mücadelede azimlidir

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın teröristler ve radikallerle çok yönlü mücadeleye azimli olduğunu söyledi.

Irak’ın Hülle kentinde dün gerçekleşen terör saldırısı ve onlarca İranlı ve Iraklının hayatını kayb etmesi sonrası Cumhurbaşkanı Ruhani bir mesaj yayınladı.

Ruhani mesajında, İran’ın teröristler ve radikallerle çok yönlü mücadeleye azimli olduğunu ve Irak halkının daha çok birlik ve beraberliği ile teröristler ve onların hamileri karşısında nihai zaferin yakın olduğunu söyledi.

Hülle’deki terörist olayın tüm Müslümanlar özellikle Şiilerin kalplerini yaraladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Ruhani, bu terör eyleminin muhteşem Erbein yürüyüşleri sonrası gerçekleşmesinin cani teröristlerin zilletinin göstergesi olduğunu söyledi.

Ruhani, Irak Hükümetinden bu gayrı insani eylemleri yapanlarla daha keskin mücadeleyi isteyereki, İran hükümetinin bu olayda yaralananlara yardıma hazır olduğunu söyledi ve bu olayda Şehit düşenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Dün Irak’ın hülle kentinde gerçekleşen terörist saldırıda ilk belirlemelere göre en az 25 İranlı ziyaretçi hayatını kaybetti.

Saldırıda onlarca kişi yaralandı.

Saldıryı dünyanın birçok ülkesii şiddetle kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.