Ruhani: Trump, Suudi Arabistan’ı birer ineğe benzetiyor

  • 25 Mayıs 2018
  • 1.110 kez görüntülendi.
Ruhani: Trump, Suudi Arabistan’ı birer ineğe benzetiyor

İran’ın Hürremşehir kentinin Kurtarılması anısına Tahran’da düzenlenen bir törende konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, önemli açıklamalarda bulundu.
İran’ın Hürremşehir kentinin Kurtarılması anısına Tahran’da düzenlenen bir törende konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Onur ile haysiyet bir millet için her şeyden daha üstündür, zengin ve kalabalık bir halka sahip olmamıza rağmen büyük bir güce karşı zelil ve sefil duruma düştüğümüz zaman hiçbir sonuca varamayacağız” ifadelerinde bulundu.

ABD Başkanı Trump’ın Suudi Arabistan’ı süt üreten birer ineğe benzeterek nezaketsiz bir şekilde onları sağması gerektiğini açıkladığını belirten Ruhani sözlerini şöyle sürdürdü: Zenginlik ile güzel yaşama konuları bir millet için büyük değer taşımaktadır fakat aynı halkın haysiyetiyle dünyadaki konumu tüm bunlardan daha üstündür. Günümüzde ise İran halkı büyük bir millet olarak biliniyor, zira Allah ile peygamber ve imamlarımıza dayanarak tek başına düşmanlara karşı direnip ayakta durmayı başardı.

İran’ın Kutsal Savunma Dönemi boyunca Doğu ile Batı’ya karşı dimdik durduğunu da açıklayan Cumhurbaşkanı Ruhani, “Halkımız bu 8 yıllık savaş boyunca bayağı mazlum bir durumdaydı ancak askerlerimiz yılmadan düşmanın karşısına geçip onurlu günlere imza attılar” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.