Ruhani: Tüm çalışmalar Koronavirüs ilacı ve aşısı için olmalı

  • 29 Mart 2020
  • 757 kez görüntülendi.
Ruhani: Tüm çalışmalar Koronavirüs ilacı ve aşısı için olmalı

İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün akşam video konferans aracılığı ile enfeksiyon, viral ve solunum hastalıkları, acil tıp, immünoloji ve seroloji ve epidemiyoloji uzmanları ile yaptığı görüşmede ülkede tüm doktorlar, hemşireler ve tüm sağlık çalışanların çalışmalarını takdir etti.

Hasan Ruhani Koronavirüs ile mücadele döneminde bir çok çalışmaların yapıldığı ve hizmetlerin verildiğine işaretle, hali hazırda sağlık çalışanları arasında ve sisteminde iyi bir huzurun hakim olduğunu söyledi.
Ruhani sözlerinin devamında Koronavirüs’ün pandemi olması ile ekonomi, siyaset, sosyal meseleleri ve yaşam tarzını tüm dünyaya değiştirdiğine değinerek, tüm çalışmaların bu hastalık için aşı ve ilaç bulma yönünde yoğunlaşması gerektiğini vurguladı.
İran sağlık bakanı Said Dehnemeki’nin de katıldığı vido konferans oturumda Koronavirüs salgının sonuçları ve ülkenin her tarafında salgını engellemek ve hastalığın kriz dönemini geride bırakmak için özel çözümler ele alındı.
Oturumda ayrıca hastalığın kontrol altına alınması ve salgının hafifletilmesi için girişimler ve gerekli şartlar, Koronavirüs’e karşı mücadele ve yönetiminde sağlık çalışanları ve sağlık sistemin kabiliyet ve potansiyelleri, hastalığa karşı gerekli potansiyellerin kullanılması, ülkede sosyal ve ekonomi ilişkiler sürecinin normalleşmesi için şartların sağlanması ve genel tarama gibi konular da masaya yatırıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.