Ruhani: Yemen halkı ülkelerinin bombalanmasına nasıl tepki vermeliydi?

  • 10 Kasım 2017
  • 1.157 kez görüntülendi.
Ruhani: Yemen halkı ülkelerinin bombalanmasına nasıl tepki vermeliydi?

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Yemen’den Riyad’a fırlatılan füzelerin Suudi saldırganlığının bir sonucu olduğunu söyledi.

 Suudi Arabistan’ın saldırıyla ilgili olarak İran’ı ‘doğrudan askeri saldırı’ ifadeleriyle suçlamasına İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’den yanıt geldi.

Ruhani yaptığı açıklamada, Riyad’a yönelik füze saldırısının ‘Suudi saldırganlığının bir sonucu’ olduğunu belirtirken; “Yemen halkı ülkelerinin bombalanmasına nasıl tepki vermeliydi? Onların kendi silahlarını kullanmasına izin yok mu? Sen önce bombardımanı durdur sonra Yemenlilerin aynısını yapıp yapmadığına bak” ifadelerini kullandı.

Ruhani ayrıca, Suudi Arabistan’ın ABD ve İsrail’i dost, İran’ı ise düşman olarak görmesinin stratejik bir hata olduğunu savundu.

Ayrıca İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi de; Yemen’de yerleşim alanlarına yönelik saldırıların tırmanması, kuşatmanın sürmesi ve Yemen’in hava, deniz ve kara sınırlarının kapatılıp insani yardımların muhtaç inanlara ulaştırılmasına izin verilmemesinin Suudi Arabistan’ın Yemen savaşında kendi hedeflerine ulaşmakta başarısız ve çaresiz kaldığını gösteriyor açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.