Rusya’dan Amerika’ya Uyarı

  • 11 Ocak 2015
  • 844 kez görüntülendi.
Rusya’dan Amerika’ya Uyarı

Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk’un izlediği stratejiyi eleştirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Puşkov, “Ukrayna ekonomisinde bugün görülen kötü durum, askeri harcamalardaki artış, Rusya’ya ihracatta görülen düşüş ve Rusya sınırına duvar örme projesinin sonucu” ifadelerini kullandı.

Yatsenyuk’un izlediği bu politikaların Ukrayna ekonomisini etkilediğine dikkat çeken Puşkov, “Batılı yatırımcıların Ukrayna’ya olan ilgisi azaldı. Chevron ve Shell gibi şirketler Ukrayna’daki projelerini askıya aldı” dedi.

Rus yetkili açıklamasında ayrıca Amerika’nın Ukrayna’yı silahlandırmasını da sert dille eleştirerek bundan doğacak her türlü sorumluluğunu Amerika’ya ait olacağı uyarısında bulundu.

Aleksey Puşkov,  dün yaptığı açıklamada, ”Amerika Ukrayna’ya silahları vermesi halinde bundan doğacak her türlü yeni şartlar ve sorumluluktan da Amerika sorumludur” dedi.

Rus yetkili, Rusya ve Batı arasında muhtemel bir nükleer savaşın olabileceğine dair eski Rus lider Gorbaçev’in açıklamasına ise katılmadığını ve bunun geçmişte kaldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.