Şeriatmedari: ABD’nin bağımsız ülkeler aleyhindeki girişimleri insan haklarını tehlikeye atıyor

  • 20 Haziran 2019
  • 824 kez görüntülendi.
Şeriatmedari: ABD’nin bağımsız ülkeler aleyhindeki girişimleri insan haklarını tehlikeye atıyor

İran kooperatif, çalışma ve refah bakanı Muhammed Şeriatmedari, ABD’nin başta İran olmak üzere bazı bağımsız ülkeler aleyhinde iktisadi yaptırım ve kanunsuz girişimlerine işaretle, bu girişimlerin insan haklarını tehlikeye attığını söyledi.

Şeriatmedari, Cenevre’de yaptığı açıklamada, ABD’nin bağımsız ülkelere karşı iktisadi terör uyguladığını belirterek, ABD’nin bu girişimlerinin Uluslararası Çalışma Örgütü’nün  hedeflerinin gerçekleşmesine engel olduğunu söyledi.

İranlı yetkili, ABD’nin bu tür girişimlerine karşı uluslararası toplumun çok yönlü mücadelesinin zaruri olduğunu belirterek, dünyanın bir devletin bütün dünyanın geleceğini etkisi altına almasına izin vermemesi gerektiğini aksi halde dünyada barış ve refahın sağlanmasının imkansız olacağını söyledi.

10 Haziran 2019 tarihinde Cenevre’de başlayan ve Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünün kutlandığı 108. Uluslararası Çalışma Konferansı dünya genelinde 187 ülkeden 6,000’den fazla delegeyi bir araya getiriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.